Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ξηρά μαλλιά και δέρμα?Ποτέ ξανά.

Καλησπέρα σας,my beauty-full girls!!Τι κάνετε??Ελπίζω να μην σας χαλάει τη διαθεση,ο άστατος καιρός..!!Σήμερα λοιπόν,μιας και ήρθε το ΣουKου,αποφάσισα να περιποιηθώ λίγο παραπάνω τον εαυτό μου με ένα σχετικά νέο προιόν που αγόρασα,από το i-herb..!!


 
 Αναφέρομαι,στο ''ξακουστό''λάδι καρύδας.Υπάρχουν διαφορετικές εταιρείες που το παραγουν,ωστόσο εγώ διάλεξα την NOW SOLUTIONS.Το συγκεκριμένο,είναι 100%φυσικό προιόν,χωρίς την προσθήκη χημικών και χρωμάτων.Πρόκειται για ένα πολυχρηστικό προιόν με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες,για το δέρμα αλλά και για τον οργανισμό,καθώς είναι αντιφλεγμονώδες,αντιμικροβιακό,αντιμυκητισιακο και αντι-ιικό.Ενδείκνυται και για εξωτερική,αλλά και εσωτερική χρήση.




Σε χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπεται σε συμπαγή μάζα,ενώ σε υψηλές θερμοκρασίες μετατρέπεται σε λαδάκι.




Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε και ακόμη περισσότερες φυσικές συνταγές για χρήση σε διάφορα σημεία του σώματος.Κάποιες απ'τις βασικές του και πιο διαδεδομένες χρήσεις του,είναι οι παρακάτω..


 1. Ενυδατική λοσιόν
Το λαυρικό οξύ που περιέχει το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό για το δέρμα με ακμή. Ρίξτε λίγο λάδι καρύδας στη μπανιέρα ή απλώστε μερικές σταγόνες στο πρόσωπο και στο σώμα μετά το καθημερινό ντούς. Θα ενυδατώσει το δέρμα, αφήνοντας το απαλό και λαμπερό.Επίσης η αντι-βακτηριδιακή του δράση θα κάνει απαλό και όμορφο το ερεθισμένο δέρμα.

2. Θεραπεία για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά/μαλλιά με ντεκαπάζ
Είναι θρεπτικό για τα σπασμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά που δείχνουν θαμπά και άτονα. Ζεσταίνετε λίγο λάδι καρύδας και κάνετε μασάζ στη ρίζα και στα κατεστραμμένα άκρα μισή ώρα πρίν το ντους. Τα μαλλιά θα είναι απίστευτα απλά μετά από κάθε χρήση του!Για μια βαθύτερη θεραπεία, τρίψτε ποσότητα μιας κουταλιάς της σούπας λάδι καρύδας από την μέση των μαλλιών έως και τις άκρες.Βάλτε ένα σκουφάκι και αφήστε το από το βράδυ έως την άλλη μέρα.
Είναι ιδανικό επίσης για την προστασία των μαλλιών από την ψαλίδα και δίνει μοναδική λάμψη.

3. Ξεβαφτικό ματιών
Το λάδι καρύδας είναι ένα αποτελεσματικό ξεβαφτικό μακιγιάζ προσώπου και ματιών. Μία φυσική πηγή ενυδάτωσης και απαλής προστασίας, ακόμα και για ευαίσθητα μάτια,που χρειάζονται ήπιο καθαριστικό.Ρίξτε λίγες σταγόνες λάδι καρύδας σε ένα βαμβάκι και τρίψτε ελαφρά το δέρμα να καθαρίσει από το μακιγιάζ.

4. Θεραπεία για τις ξηρές πατούσες
Αν έχετε ξηρές πατούσες,απλώστε αρκετό λάδι καρύδας και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες για να διατηρηθεί η ενυδάτωση όλη τη νύχτα.Το πρωί,οι προβληματικές περιοχές θα είναι μία έκπληξη.Πιο απαλές και ενυδατωμένες από ποτέ! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τα ξηρά σημεία στους αγκώνες.

5. Λοσιόν για σκασμένα χείλη
Τα σκασμένα χείλη προέρχονται συνήθως είτε από τις κακές καιρικές συνθήκες που τα ταλαιπωρούν, είτε από δικές μας κακές συνήθειες, όπως το γλύψιμο ή το δάγκωμα των χειλιών. Το λάδι καρύδας είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να τα ενυδατώσετε άμεσα και να φέρεται πίσω τη ζωή στο χαμόγελό σας! Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, απλώστε λίγο προιόν στα χείλη.Θα ενυδατώσει βαθιά τα χείλη σας και η διαφορά θα αρχίσει να φαίνεται από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.

6. Λοσιόν για Ραγάδες
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για το κατεστραμμένο δέρμα. Δεν είναι  πανάκεια, αλλά να είστε σίγουρες ότι θα σας βοηθήσει.

7. Πληγές/χτυπήματα
 Όταν εφαρμόζεται σε γρατσουνιές και κοψίματα,το λάδι καρύδας σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που προστατεύει την πληγή από τις εξωτερικές σκόνες,βακτηρίδια και ιούς. Επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των μωλώπων,αποκαθιστά τους κατεστραμμένους ιστούς.

8.Κρέμα Ματιών
Λίγη ποσότητα από το λαδάκι,κάτω από τα μάτια,βελτιώνει τις σακούλες,τις ρυτίδες και τα πρηξίματα.
9. α) Προ του ξυρίσματος->Θα προετοιμάσει το δέρμα για την αποφυγή βλαβών που προκαλούνταi από το ξυραφάκι.
   β)Σαν sftershave->Θα ενυδατώσει το δέρμα σας βαθιά,καθώς δεν περιέχει νερό(όπως τα κοινά ενυδατικά σώματος)

10)Απολέπιση Σώματος
Αναμείξτε λάδι καρύδας και ζάχαρη.Τρίψτε το δέρμα σας με απαλές κυκλικές και ανοδικές κινήσεις και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.Μπορείτε να προσθέσετε και αιθέραια έλαια,κατά προτίμηση.


Αυτές είναι κάποιες βασικές χρήσεις του.Αποτελεί,τουλάχιστον για μένα μία φυσική και οικονομική λύση που ικανοποιεί ταυτόχρονα πολλές ανάγκες του σώματος και του προσώπου μου.
Εσείς,το έχετε δοκιμάσει??Εχετε κάποια άλλη χρήση να μου προτείνετε??
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση,be beauty-full <3
                                   ..........................kisses!.......................










βάδυ.

6 σχόλια:

  1. τελειο , τελειο τελειοοοο! Το θελω και εγωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι υπέροχο προιόν και το βασικότερο ό,τι πιο αγνό!!! Το έχω δοκιμάσει για demakigiaz αδιαβροχης mascara και κάνει καταπληκτική δουλειά, τώρα το χρησιμοποιώ και στα σημεία με κυτταρίτιδα και ραγάδες, το σίγουρο είναι ότι το δέρμα που αφήνει είναι απίθανο!! Μου άρεσε πολύ το review σου!! :) xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω πολυ κοπελα μου!!εγω εμεινα πολυ ικανοποιημενη..!!ακομη και για μανικιουρ το χρησιμοποιησα,για τα πετσακια μου!!φιλακια πολλα!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ μας αρέσει το λάδι καρύδας! Να και τώρα που σου γράφουμε το έχουμε στα μαλλιά μας σαν μάσκα! ;) Πολύ ωραίο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα,κοριτσια μου κι εγω ακριβως το ιδιο!!θα εχουμε ολες τελεια μαλλακια αυριο!!σας ευχαριστω πολυυυ!!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις